drogen

DRP

DRP

Zaad Centrifuge

Zaad centrifuges zijn zeer geschikt voor het verwijderen van aanhangend vocht rondom het zaad. Door het toepassen van deze regelbare centrifuge technologie wordt het aansluitende zaad droogproces aanzienlijk verkort, wat de zaadkwaliteit ten goede komt.

DOM

DOM

Ongeconditioneerd Roterende Zaaddroger

Roterende Zaaddrogers zijn bijzonder geschikt voor het ongeconditioneerd drogen van zaden door gebruik te maken van verwarmde buitenlucht.  Hierdoor wordt het vochtopnemend vermogen van de lucht vergroot, waardoor het zaad gedroogd wordt. Het droogproces (tijdsduur) is afhankelijk van de  omgevingsluchtwaarden die rondom de zaaddroger aanwezig zijn.

DRM

DRM

Geconditioneerd Roterende Zaaddroger

Roterende zaaddrogers zijn zeer geschikt voor het geconditioneerd drogen en in beweging houden van zaden na een extractie proces, of na een vloeistof behandeling (zoals desinfectie of priming) dmv het ontvochtigen van proceslucht in de droger. Dit gebeurt volledig onafhankelijk van de buitenlucht condities. Hiermee wordt het absoluut vochtgehalte van het zaad verminderd tot een juiste bewaarconditie, zodat de kwaliteit behouden blijft voor de vervolgprocessen.

DFM

DFM

Geconditioneerd Fluide Bed Pillen Zaaddroger

Fluïde Bed Drogers zijn uitermate geschikt voor het geconditioneerd drogen en  het laten wervelen van pillen in een luchtbed (fluïdum).  Na een pilleerproces dienen de pillen snel, efficiënt en gecontroleerd gedroogd te worden met behulp van ontvochtigde proceslucht in de droger.  Dit gebeurt volledig onafhankelijk van de buitenlucht condities. Door dit  unieke snelle ontvochtigingsproces wordt het scheuren van pillen voorkomen.

DCM

DCM

Ongeconditioneerd Kisten Zaaddroger

Kisten zaaddrogers zijn zeer geschikt voor het ongeconditioneerd drogen van allerlei gewassen, zoals plantmateriaal (bijv. schermen en hauwen) en zaden, door gebruik te maken van verwarmde buitenlucht.

DBM

DBM

Geconditioneerd Kisten Zaaddroger

Kisten Zaaddrogers zijn erg geschikt voor het geconditioneerd drogen van allerlei gewassen, zoals plantmateriaal (bijv. hauwen en schermen) en zaden, door middel van het ontvochtigen van proceslucht, onafhankelijk van de buitencondities. Hiermee wordt het absoluut vochtgehalte van het zaad verminderd tot een juiste bewaarconditie, zodat de kwaliteit behouden blijft voor de vervolgprocessen.

SEED PROCESSING HOLLAND

Zoutketen 12

1601 EX Enkhuizen

T : +31 (0)228 353 000  | E : sales@seedprocessing.nl

Postbus 32 | 1600 AA Enkhuizen